گروهی ده نفره از دانشجویان کانادایی دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) در ونکوور با سرپرستی آقای پروفسور دانیل روهر با هدف آشنایی با باغ های ایرانی و مطالعه معماری سنتی ایران با دعوت دانشگاه شهید بهشتی وارد کشورمان شده اند.
همکاری و ارتباط مشترک بین دو دانشگاه به واسطه حضور چندین دانشجوی ایرانی در دانشگاه بریتیش کلمبیا و همچینین حضور دانشجویان گروه معماری منظر دانشگاه شهید بهشتی در همایش جهانی معماران منظر در مهر ماه سال گذشته درشهر مینیاپولیس ایالت متحده ممکن گردید.
اولین کارگاه مشترک این گروه با دانشجویان و اساتید معماری منظر در روز سه شنبه 11 اردیبهشت 1386 در گروه معماری منظر دانشکده معماری و شهرسازی برگزار گردید. طبق برنامه تعیین شده، این گروه به همراه گروه معماری منظر دانشگاه شهید بهشتی در شهرهای کاشان، اصفهان، یزد و شیراز نیز به برگزاری کارگاه اموزشی با محوریت باغ ایرانی خواهند پرداخت.
در پایان این سفر در روز شنبه 29 اردیبهشت 1386 کارگاهی به منظور جمع بندی نتایج این سفر در گروه معماری منظر دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
این کارگاه با حضور دانشجویان دیگر دانشگاه های کشور، محلی برای آشنایی بیشتر و بهره گیری از نتایج این همکاری علمی مشترک خواهد بود.
کارگاه مشترک گروه دانشجویان دانشگاه UBC با گروه معماری منظر دانشگاه شهید بهشتی
این گارگاه در روز سه شنبه 11 اردیبهشت 1386 در کارگاه طراحی منظر دانشگاه شهید بهشتی در چند بخش به شرح زیر برگزار شد:
- معرفی و نقد پروژه های طرح دانشجویان معماری منظر دانشگاه UBC توسط آقای پروفسور روهر با تاکید بر نقش تفاوتهای فرهنگی در نوع نگاه به طراحی
- معرفی تصویری شهر ونکوور توسط یکی از دانشجویان دانشگاه UBC
- سخنرانی آقای پروفسور روهر با عنوان Practice & Education between east and west
- معرفی کلی تاریخ و فرهنگ ایران توسط آقای امید ریسمانچیان (دانشجوی معماری منظر ورودی 84) در بخشهای شمال ایران، کوه های ایران، زمستان ایران، خلیج فارس، بناهای تاریخی قبل و بعد از اسلام، شهرهای تاریخی، زندگی مدرن، هنرهای ایرانی و مراکز فرهنگی
- سمینار آقای دکتر تقوایی در معرفی باغ ایرانی، پیشینه تاریخی، زمینه های اقلیمی- جغرافیایی، اصول پایه، هندسه، نشانه ها، نمادها و عناصر سمبولیک آن
- نشست اساتید گروه کانادایی با آقای دکتر زرگر ریاست دانشکده معماری و شهر سازی دانشگاه شهید بهشتی
- سمینار آقای مرتضی ادیب (دانشجوی معماری منظر ورودی 83) درباره مسابقه جهانی انجمن معماران منظر آمریکا و پروژه برنده این مسابقات با عنوان بلایای طبیعی، معماری منظر و زندگی.
آقای پروفسور روهر در سمینار خود با اشاره به اهمیت رابطه بین معماری و معماری منظر، بر نقش هر دو این تخصص ها در رسیدن به طرح پایدار برای حل معضلات شهرهای بزرگ تاکید کرد. او پایداری را به عنوان تلاش برای به دست آوردن بهترین نتیجه برای مردم و طبیعت در راه آینده تعریف نمود و رسیدن به پایداری را در توجه به دو عامل زمان و مقیاس دانست.
او با تاکید بر اینکه کشورهای مختلف می توانند در معماری منظر از یکدیگر بیاموزند، 8 راه را برای ارتباط دانشکده های معماری منظر با هم پیشنهاد داد که این 8 راه عبارتند از:
- تبادل بین المللی اطلاعات از طریق Digital Media
- مباحثات جهانی
- تبادل دانشجو
- تحقیقات مشترک
- طرحهای محیطی بین المللی
- ارتباط دانسته ها
- کیفیت طراحی (پروسه های طراحی متفاوت در کشورهای مختلف)
- مسابقات بین المللی
در پایان آقای روهر پروژه ها و مسابقاتی که در آلمان و چین انجام داده را معرفی و نگاه به پروسه طراحی و عوامل موثر در آن را در شرق و غرب با هم مقایسه کرد.
"دانلود فایل های پیوست مطلب" ----------------------------------------------------------------------------------------- گزارش سفر گروهی از دانشجویان دانشگاه UBC به ایران (125.8 KB)      تعداد دانلود: 2      زمان آخرین دانلود: چهارشنبه, 2 آوریل 2014 ------------------------------------------------------------------------------------------