05
مقدمه
كتابشناسي ذيل ابتداي راهي است كه پژوهشكده نظر براي كتابشناسي كامل باغ ايراني در آن قدم برداشته است اين کار در گروهي متشکل از آقايان دکتر سيد امير منصوري، مهندس وحيد حيدر نتاج و احمد شفيعي انجام گرفته است. كتابشناسي كامل باغ ايراني شامل تمامي كتابهاي قديم و جديد كه به نحوي به معرفي باغ ايراني، نمونه هاي خاص، كاشت گياهان در باغ، عناصر باغ يا ساير موضوعات مرتبط پرداخته اند، شامل مقالاتي كه صاحبنظران در اين باب نوشته اند و در نهايت شامل تمام كتابها يا سفرنامه هاي خارجي خواهد بود كه در مقوله باغ ايراني به ارائه مطلب پرداخته اند.
لذا در مرحله اول كتابهاي مرتبط فارسي معرفي گشته اند، اميد است كه كتابشناسي حاضر راهنماي پژوهشگران باغ ايراني بوده و سبب سهولت دسترسي به منابع مربوطه گردد.

21. پيرنيا، محمد كريم. سبك شناسي معماري ايراني.، تدوين از غلامحسين معماريان._ چاپ اول._ تهران : پژوهنده، 1380

اين كتاب از 7 بخش و 363 صفحه تشكيل شده است و در هر قسمت پلانها، مقاطع، نماها و تصاوير سياه و سفيد خوبي از بناي مورد بحث وجود دارد. از صفحه 67 تا 72 درباره باغهاي ايران در دوره هخامنشيان، ويژگيها و تأثيرات آن در سده هاي بعدي صحبت مي شود. همچنين توصيفات تحليلي از باغهاي دولت آباد در صفحات 336 و 335 و باغ نظر در صفحات 340 و 339 آمده است. در بقيه كتاب از باغهاي ديگري نيز نام برده شده ولي مطلب خاصي در مورد آنها ذكر نگرديده است.

22. پيرنيا، محمد كريم. شيوه هاي معماري ايراني.، تدوين غلامحسين معماريان._ چاپ اول._ بي م (تهران) : نشر هنر اسلامي (بنياد)، 1369.

اين كتاب از هفت بخش و 405 صفحه تشكيل شده است. تصاوير و پلانها و مقاطع زيادي در كتاب موجود است كه همگي سياه و سفيد مي باشند ولي عكسها كيفيت خوبي ندارند. باغهاي دولت آباد يزد از صفحه 363 تا 365 و باغهاي شيراز مخصوصاً نظر و دلگشا از صفحه 365 تا 371، چهلستون از صفحه 325 تا 329 و هشت بهشت از صفحه 321 تا 325 به همراه تصاوير و پلانها و مقاطع توضيح داده شده اند.

23. تاورنيه، ژان باتيست. سفرنامه تاورنيه.، ترجمه ابوتراب نوري._ بي م (اصفهان) : انتشارات كتابخانه سنايي، بي تا (1336).

اين كتاب از 5 قسمت و 720 صفحه تشكيل شده است و تصاوير كتاب كه تمامي آنها نقاشي و سياه و سفيد مي باشد اثر نقاش همراه تاورنيه مي باشد كه غالباً در انتهاي كتاب امده است. تاورنيه در اين كتاب همت خود را وقف جنگها و تعريف شاهان نكرده بلكه جامعه ايران عهد صفوي، عادت، رسوم و افكار آنها را وصف كرده است. در بخش چهارم و از صفحه 393 تا 399 توصيف كامل چهارباغ اصفهان همراه زاينده رود و پلهاي روي آن آمده است. در صفحات 400 و 399 باغ هزار جريب شرح داده شده كه در شرح آن بيشتر به بناي كوشك، نهرها و حوضهاي آن اشاره كرده است. در صفحه 659 توصيف كوتاه باغ شاه شيراز، صفحه 662 توصيف باغي با درياچه بزرگ در شيراز، صفحه 666 توصيف كوتاه باغ فردوس و در صفحات 666 و 665 دو باغ بدون ذكر نام و به واسطه داشتن سروهاي زيبا توصيف شده اند.

24. جابري انصاري، حسن خان. تاريخ اصفهان.، تصحيح و تعليق جمشيد مظاهري._ چاپ اول._ بي م (تهران) : نشر مشعل، 1378.

كتاب شامل 717 صفحه و 4 جلد مي باشد كه تمامي 4 جلد در يك كتاب آمده است. در انتهاي كتاب تصاوير اشخاص و اماكن وجود دارد منجمله چهل ستون، چهار باغ، هشت بهشت، كاخ هفت دست، آيينه خانه و عمارت هاي سعادت آباد و جهان نما كه همگي سياه و سفيد هستند. از حدود صفحه 150 تا 170 درباره باغات چهل ستون، باغ كاج، هشت بهشت، چهارباغ خواجو، باغات دولتي، هزار جريب، قوشخانه و باغات شمال شهر توضيح داده. كه البته در توضيحات بيشتر مكان جغرافيايي، وسعت، بناهاي باغها و توصيف آنها آمده است.

25. جعفري، جعفربن محمد. تاريخ يزد.، به كوشش ايرج افشار._ چاپ دوم._ تهران : بنگاه ترجمه و نشر كتاب، 1343

كتاب از 10 قسمت و 280 صفحه تشكيل شده است و فاقد تصوير مي باشد. در فصل هشتم و نهم به موضوع باغ (مزارات سادات و علما، باغستان يزد، باغهاي مشهور، عمارات باغها و غيره) پرداخته است. در صفحه 161 و 162 خيلي كوتاه به باغ حاجبي و بيشتر به صاحبان باغ و چگونگي تخريب آن اشاره كرده است. در صفحه 168 از دو باغ گرشاسبي و باغ ساباط، در صفحات 171 و 172 از باغهاي طغانشاهي و فيروزي، 173 باغستان نعيم آباد و شمس الدين ترخان و 170 باغ مهتر عليشاه فراش نام برده و در توضيح اين باغها به توصيف ريز و جزئي نپرداخته و فقط قسمتهاي مختلف باغ را نام برده است. در صفحه 174 نيز از باغ اميرشاهي نام برده و قصيده اي در توصيف آن ذكر گرديده و در صفحه 179 توضيحي در مورد آبرساني به چند باغ مختلف آمده است.

26. جناب، محمد علي. الاصفهان.، مترجم محمدرضا رياضي._ چاپ اول ._ تهران : سازمان ميراث فرهنگي، 1376.

اين كتاب از 6 بخش و 286 صفحه تشكيل شده است. بخش اول، كتاب الاصفهان آقاي جناب است. بخش دوم شرح ويژه اصفهان از سياحتنامه شاردن، بخش سوم تصاوير اطلس سياحتنامه شاردن از شهر اصفهان و بخشهاي  چهارم تا ششم به ترتيب، تصاوير آثار و بناهاي اصفهان از كتاب سفرنامه فلاندن و كست، كتاب ابنيه و آثار جديد ايران تأليف پاسكال كست و كتاب توصيف ارمنستان، ايران و بين النهرين تأليف چارلز تكسيه و با كيفيت بالا و سياه و سفيد هستند.

27. حكمت، علي اصغر. سرزمين هند : بررسي تاريخي، اجتماعي، سياسي و ادبي هندوستان از ادوار باستاني تا عصر حاضر._ تهران : انتشارات دانشگاه تهران، 1337.

اين كتاب از 8 فصل و 547 صفحه تشكيل شده است. در فصل سوم به معماري هند اشاره كرده و در بخشي تحت عنوان باغباني و از صفحه 138 تا 140 خيلي كوتاه سبك باغ مغولي را بيان كرده و تأثير متقابل باغسازي در ايران و اروپا را بررسي كرده است.

28. حكمتي، جمشيد. طراحي باغ و پارك._ چاپ دوم._ بي م : مهندس جعفر سياه تيري، 1369.

اين كتاب از يازده فصل و 650 صفحه تشكيل شده است. در فصل اول سير تاريخ پرديس سازي در ايران و در دنيا بررسي شده. همچنين بخش دوم از صفحه 17 تا 27 به باغهاي قديم ايران و توضيح مختصر برخي از آنها اختصاص يافته است. فصل دوم به آب در باغ و عناصر آن اشاره شده و در فصل پنجم خصوصيات اقليمي و رستني هاي ايران آمده است. در بقيه فصول در مورد روش طراحي باغ، پارك و فضاي سبز در اشكال مختلف و آشنايي با برخي از گياهان درطراحي توضيح داده شده است. در كل كتاب هم تصاوير رنگي سياه و سفيد از نمونه باغها آورده شده است.

29. خوانساري، مهدي؛ مقتدر، محمدرضا و ياوري، مينوش. باغ ايراني بازتابي از بهشت.، مهندسين مشاور آران. تهران: انتشارات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، 1383

كتاب از 9 بخش و 166 صفحه تشكيل شده است كه در آنها تاريخ و ميراث باغ ايراني، باغ پادشاهان بزرگ قبل از اسلام و دوره اسلامي، باغسازي دوره هاي مغول و صفوي و در نهايت باغسازي قرن نوزدهم ايران بحث مي شود. در پايان نيز فهرست گياهان استفاده شده در باغ ايراني و فهرستي از اسامي باغهاي ايراني آورده شد. كتاب داراي تصاوير و كروكيهاي زيبا از باغها مي باشد.

30. دانشدوست،‌ يعقوب. طبس شهري كه بود: باغهاي طبس .- چاپ اول .- تهران : سروش، 1369

كتاب از 12 بخش و 343 صفحه تشكيل شده و تصاوير آن سياه و سفيد و رنگي و با كيفيت مطلوب ارائه شده است. در بخش دوم از 57 باغ تاريخي و معروف طبس نام مي برد و محل قرار گيري، تصاوير و شرح مختصري از برخي از آنها را ذكر مي كند. فصول 3و4و5 به ترتيب: باغهاي گلشن، نو و امير به همراه تصاوير و توصيف كامل آنها اختصاص يافته و از صفحه 306 تا 315 رابطه باغ و طبيعت با معماري و ويژگيهاي باغ ايراني ذكر گرديده است. ساير بخشهاي كتاب موضوعاتي از قبيل حياط سازيها، خيابان گلشن طبس، گياهان، گلها و پرندگان پرداخته است.

 31. دلاواله، پيترو. سفرنامه پيترو دلاواله : قسمت مربوط به ايران.، ترجمه و شرح از شعاع الدين شفا._ چاپ دوم. بي م (تهران) : انتشارات علمي و فرهنگي، 1370.

اين كتاب از 465 صفحه و 5 فصل تشكيل شده است و كلاً به ديدار دلاواله از اصفهان و مازندران و ماهها اقامت او در آن» شهرها پرداخته است. از صفحه 37 تا 42،‌ توصيف چهارباغ اصفهان آمده و در صفحه 311 باغ جنت و در صفحه 217 باغ اشرف را شرح داده است. همچنين از صفحه 114 تا 213 كتاب به توصيف سفر به مازندران و شهر فرح آباد و اوضاع آن اهتمام نموده است. همچنين تعدادي تصاوير سياه و سفيد آورده شده است.

32. دوبد، بارون. سفرنامه لرستان و خوزستان.، ترجمه محمد حسين آريا._ چاپ اول._ بي م (تهران) : انتشارات علمي و فرهنگي، 1371.

كتاب از 30 فصل و 506 صفحه تشكيل شده است و تصاوير موجود در آن نقاشي و سياه و سفيد ميباشند. در صفحات 31و 33 به ترتيب تصاويري از كوشك باغ فين و بناي كلاه فرهنگي آن آورده شده است. مولف (سياح روسي) در مسير تهران، قم، كاشان، اصفهان و شيراز به كازرون، بهبهان، مالمير، شوشتر و از آنجا به دزفول، خرم آباد و بروجرد مي رود تا اين سرزمين نامكشوف را به تصوير بكشد. همچنين چهره اجتماعي و شرح زندگاني ايلياتي طوايف آن سامان را بيان مي كند. در صفحه 29 توضيح كوتاه باغ فين و در صفحات 248 و 247 شرح باغ ملك يا منجنيق آمده كه بيشتر به درختان باغ اشاره دارد و رودخانه زرد كه از آن ناحيه مي گذرد.

33. ديولافوا، مادام. سفرنامه مادام ديولافوا : ايران و كلده.، ترجمه فره وشي._ چاپ دوم._ تهران : خيام، 1361.

اين كتاب از چهل و دو فصل و 691 صفحه تشكيل شده است و تمامي تصاوير زيباي كتاب از روي عكسها و نقاشي هايي كه مادام و موسيو ديولافوا در طي مسافرت تهيه كرده اند آورده شده است. در كتاب به ترتيب تصاويري از منظره باغهاي تبريز، عمارت نگارستان، شمس العماره، كاخ نايب السلطنه، خيابان چهارباغ اصفهان، تالار جلوخان كاخ چهلستون، منظره عمارت چهلستون، منظره تالار كاخ هشت بهشت، برج كبوتر در هزار جريب، قصر آيينه خانه و باغ تخت شيراز بطور سياه و سفيد در قطع كوچك آمده است. در صفحات 214 و 213 چهارباغ اصفهان، 244 چهل ستون، 248 و 247 عمارت هشت بهشت كه بيشتر به خود بنا و گياهان اشاره شد. 262 باغ خليفه، 318 توصيف باغ هزار جريب و آيينه خانه و 446 شرح باغ تخت شيراز كه بيشتر به درختان ميوه و گلها توجه شده، ذكر گرديده است.

34. ريچاردز، فردريك چارلز. سفرنامه فرد ريچاردز.، ترجمه مهين دخت صبا._ تهران : بنگاه ترجمه و نشر كتاب، 1343.

 اين كتاب از 275 صفحه تشكيل شده و تصاوير موجود در آن تماماً سياه و سفيد و طراحي هاي خود ريچاردز و با كيفيت خوب مي باشند از جمله تصاوير كتاب، منظره باغ و قصور سلطنتي قديم اصفهان، منظره داخلي كاخهاي سلطنتي شاه عباس و منظره شمس العماره از باغ سلطنتي مي باشد. در اين كتاب از صفحه 46 تا 49 بناي چهل ستون بطور دقيق و مفصل همراه خيابان چهارباغ، در صفحه 187 پيرامون باغات ماهان و باغ فرمانفرما شرح داده شده است. از صفحه 148 تا 154 و در غالب بخش باغهاي ايران به مقايسه باغهاي ايران با مغرب زمين، ويژگيهاي خاص باغ ايراني و چگونگي باغهاي شيراز پرداخته است.

35. سازمان ملي حفاظت آثار باستاني. فهرست بناهاي تاريخي و اماكن باستاني ايران._ تهران :‌ چاپخانه وزارت فرهنگ و هنر، 1345.

در اين كتاب با تقسيم بندي استانهاي مختلف و ذكر بناها و آثار باستاني ثبت شده در آنها همراه با عكس كوچك سياه و سفيد بطور مختصر همراه با تاريخ احداث آنها شرح داده شده است. در استان اصفهان، خيابان چهارباغ، كاخ چهلستون، كاخ هشت بهشت_ در تهران، كاخ گلستان و كاخ سلطنت آباد _ در كاشان باغشاه فين_ در قزوين كاخ چهلستون قزوين _ در مازندران كاخ صفي آباد و باغشاه بهشهر و در شيراز باغ نظر يا موزه پارس ذكر شده اند.

36. سامي، علي. تمدن هخامنشي : بخشي از مجموعه دروس علي سامي._ شيراز : موسوي، 1343.

كل كتاب 2 جلد مي باشد. در جلد دوم و در بخش كشاورزي ايران در عهد هخامنشي و از صفحه 177 تا 202 و با آوردن موضوعات كندن كاريزها، درختكاري و احداث باغ، مركبات و ميوه و ذكر برخي گياهان و مشخصات آنها به موضوع باغ اشاره دارد. در بخش درختكاري و احداث باغ به علاقه و پشتكار ايرانيان در احداث و عمران باغها اشاره كرده و از اشخاصي مانند جكسن وگزنفون و بيهقي مطالبي را در اين مورد ذكر كرده است.

37. سامي، علي. شيراز ديار سعدي و حافظ._ چاپ دوم._ شيراز : چاپخانه موسوي، 1347.

اين كتاب از 645 صفحه تشكيل شده است. بخش اعظم كتاب به توضيح و توصيف شخصيتهاي ايراني و غير ايراني اختصاص دارد كه شيراز را ديده اند و مطالب مفيدي را درباره آن ذكر كرده اند و در خلال اين مطالب مي توان توصيفات و مطالب مختصري درباره باغات شيراز يافت. ولي بطور اخص از صفحه 434 تا 436 و تحت عنوان باغهاي شيراز و باغ تخت، ابتدا از باغهاي موجود و باغهاي قديمي شيراز نام مي برد و در ادامه به توصيف باغ تخت مي پردازد و در انتها بخشي از مقاله خانم سكويل وست از كتاب ميراث ايران، پيرامون باغهاي شيراز نقل مي شود.

38. سانسون. سفرنامه سانسون : وضع كشور شاهنشاهي ايران در زمان شاه سليمان صفوي.، ترجمه تقي تفضلي._ تهران : چاپخانه زيبا، 1346.

 اين كتاب از 238 صفحه تشكيل شده و تصاوير آن تماماً نقاشي و سياه و سفيد هستند. در صفحات 95، 97، 99و 103 تصاويري از چهارباغ اصفهان و در صفحه 101 تصوير چهارباغ و پل الله وردي خان و در صفحه 116 تالار و بناي حرمسراي باغ سعادت آباد آمده است. از صفحه 94 تا 98 نيز شرحي درباره چهارباغ اصفهان ذكر گرديده است.

39. سلطان زاده، حسين. تداوم طراحي باغ ايراني در تاج محل : آرامگاه بانوي ايراني تبار._ چاپ اول._ تهران : دفتر پژوهشهاي فرهنگي،‌1378.

اين كتاب از دو فصل و 150 صفحه تشكيل شده است. در فصل اول خصوصيات و ويژگيهاي باغهاي ايراني به روايت شاهنامه فردوسي، عبدي بيگ و دوحه الازهار آمده همچنين خصوصيات باغ ايراني از لحاظ كاركردي و كالبدي و تنوع فضاهاي ساخته شده مورد بررسي قرار گرفته است. در فصل دوم كتاب بيشتر به خود باغ و بناي تاج محل پرداخته شده و عناصر و فضاهاي تاج محل به روايت پادشاهنامه آمده است. در كتاب تصاوير و پلانهاي خوبي از مجموعه به رنگ سياه و سفيد موجود است.

40. سلطانزاده، حسين. فضاهاي ورودي در معماري سنتي ايران ._ چاپ اول ._ تهران : دفتر پژوهشهاي فرهنگي، 1372.

اين كتاب از 16 فصل و 231صفحه تشكيل شده و كليه تصاوير و پلانهاي كتاب سياه و سفيد مي باشد. در فصل دوم، بخش پنجم و ششم كه به باغ و كاخ اختصاص دارد، فضاهاي ورودي و طريقه دسترسي را بررسي كرده است.

41. سلطانزاده، حسين. معماري و شهرسازي ايران به روايت شاهنامه فردوسي ._ چاپ اول ._ تهران : دفتر پژوهشهاي فرهنگي، 1377.

اين كتاب از 4 فصل و 2 ضميمه تشكيل شده و كلاً 212 صفحه مي باشد. تمامي تصاوير كتاب سياه و سفيد بوده و تماماً ترسيمي هستند. در كل كتاب كه اشعار شاهنامه آمده، در مورد باغ نيز اشعاري را ذكر كرده است.

42. سلطانزاده، حسين. تبريز، خشتي استوار در معماري ايران.- چاپ اول.- تهران : دفتر پژوهشهاي فرهنگي، 1376

اين كتاب از 3 فصل و 520 صفحه تشكيل شده و تمامي تصاوير كتاب سياه و سفيد مي باشد.

در فصل دوم و از صفحه 184 تا 198 به ترتيب مطالبي از آثار تاريخي باغ شمال، عمارت هشت بهشت، شمس العماره، ائل گلي و باغ فتح آباد آورده شده كه همراه با تصاوير بيشتر به ذكر توصيفات پيشينيان و منابع گذشته اكتفا كرده است.

43. سمرقندي، محمد بن عبدالجليل و خواجه سمرقندي، ابوطاهر. قنديه و سمريه : دو ساله در تاريخ مزارات و جغرافياي سمرقند.، بكوشش ايرج افشار._ چاپ اول._ بي م : جهانگيري، 1367.

اين كتاب از 2 بخش قنديه و سمريه و 255 صفحه تشكيل شده كه در انتهاي كتاب تعدادي عكس رنگي از مساجد آن سامان وجود دارد. مطالب كتاب درباره اشخاص و مزار و مرقد آنها مي باشد و فقط از باغهاي بلند، بهشت، جهان نما، چنار، حدا، دلگشا، زاغان، شمال، شيران و ميران در قسمتهاي مختلف كتاب نام برده و حدود جغرافيايي آنها را بيان كرده است.

44. شاردن، ژان. سفرنامه شاردن : بخش اصفهان.، ترجمه حسين عريضي ._ چاپ دوم ._ تهران : انتشارات نگاه، 1362.

اين كتاب از 208 صفحه تشكيل شده است و در آن تعداد محدودي عكس سياه و سفيد موجود است. از صفحه 81 تا 83 عمارت باغ چهلستون و از 146 تا 151 چهارباغ و از 152 تا 157 باغ هزار جريب توصيف شده اند.

45. شهرستاني، ريحانه. ايران قديم به روايت تصوير._ چاپ اول._ تهران : انتشارات سروش، 1366.

اين كتاب از 17 بخش و 336 صفحه تشكيل شده است. كل كتاب را تصويرهايي تشكيل ميدهد كه از سفرنامه هاي سياحان اروپايي بين سالهاي 1037/1672_ 1328/1910 گرفته شده است و شامل عكس و نقاشي مي باشد. تصاوير باغهاي ييلاقي، نزديك تبريز، باغ تخت شيراز و هزار جريب به ترتيب در صفحات 175، 176، 177، 178 و 179 آمده است. همچنين تصاوير كاخهاي آيينه خانه اصفهان، چهلستون و هشت بهشت به ترتيب در صفحات 198 (2 تصوير)، 199 (2 تصوير) و 200، 201 (2 تصوير) و 203_202 (يك تصوير) و 204 آورده شده است. كليه تصاوير سياه و سفيد مي باشند.

46. شيرازي، ميرزاصالح. مجموعه سفرنامه هاي ميرزا صالح شيرازي._ چاپ اول ._ تهران : تاريخ ايران، 1364.

اين كتاب از 2 بخش كلي تشكيل شده است. بخش يا كتاب اول مربوط به سفرنامه اصفهان، كاشان، قم و تهران مي باشد و كتاب دوم به سفرنامه روسيه و تركيه اختصاص دارد كه مورد بحث ما نيست. در36 صفحه اول كتاب كه بخش اول مربوط است در 22 صفحه از اصفهان و بناها و باغهاي چهارباغ، چهل ستون، هشت بهشت و هزارجريب نام برده و هر يك را كوتاه شرح داده است.كتاب در بخش اول فاقد تصوير مي باشد.

47. ضرابي (سهيل كاشاني)، عبدالرحيم. تاريخ كاشان.، بكوشش ايرج افشار._ چاپ دوم._ تهران : ابن سينا،‌1341.

كتاب از 6 فصل و 620 صفحه تشكيل شده است و درباره اوضاع جغرافيايي، ترجمه احوال دانشمندان، وضع بقاع مذهبي، ابنيه تاريخي و شيوه زندگاني و آداب و رسوم مردم شهر كاشان و سندي معتبر و دقيق در بيان اوضاع اجتماعي در عصر قاجار مي باشد. در فصل دوم، باب سوم درباره باغات و بوستان و انواع رياحين و در فصل ششم باب پنجم درباره ابنيه و عمارات كاشان مطالبي آورده شده است. تعدادي تصاوير سياه و سفيد در انتهاي كتاب وجود دارد كه بيشتر مربوط به حكام وقت كاشان مي باشد.

48. عبدي بيك شيرازي، خواجه زين العابدين علي. دوحه الازهار : مثنوي دوم از جنات عدن._ مسكو : انتشارات دانش، 1974.

مثنوي دوحه الازهار از 38 شعر و 177 صفحه تشكيل شده است. اين منظومه نيز نظير ساير رسالات منظوم قرون وسطي با توحيد، نعت و مدح شاه طهماسب صفوي آغاز مي شود و سپس باغ سعادت آباد، نقشه عمومي معماري پارك سلطنتي جعفرآباد،‌ خيابانها و ايوانهاي جانب شمالي و جنوبي ابنيه و قصور واقع در سمت مشرق پارك قصر شيرواني و ساير بناها به صورت منظم توصيف مي شود.

49. فرخ يار، حسين. بهشتي در حاشيه كوير : معماري باغ فين كاشان._ چاپ اول._ بي م (كاشان) : هيات امناء شاهزاده هادي (ع) فين، ‌1375.

اين كتاب از 5 فصل و 255 صفحه تشكيل شده است. در فصل اول در مورد موقعيت جغرافيايي و تاريخي كاشان، محل فين و چشمه آن صحبت شده و در فصل دوم در مورد كليات باغ و تاريخچه احداث باغ فين و در صفحه 65 در مورد باغ فين از ديدگاه سياحان توضيح داده شده. در فصل سوم درباره عناصر معماري اين باغ مطالبي آمده و در فصل چهارم درباره ويژگي آبرساني و كيفيت شبكه آبي باغ توضيح داده شده است. در كل كتاب تصاوير سياه و سفيد و رنگي از مجموعه باغ و بناهاي آن آورده شده و در بخش نقشه ها كه در صفحه 246 آمده پلانها و مقاطعي از باغ و بناهاي آن آورده شده است.

"دانلود فایل های پیوست مطلب"
-----------------------------------------------------------------------------------------
Icon of كتابشناسي باغ ايراني -  قسمت دوم كتابشناسي باغ ايراني - قسمت دوم (97.6 KB)
       تعداد دانلود: 15
       زمان آخرین دانلود: دوشنبه, 22 آوریل 2019
------------------------------------------------------------------------------------------

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *